O nama

BIUS okuplja studente biologije koji stvaraju temelje za nastajanje budućih stručnjaka u svim disciplinama koje biologija obuhvaća. Udruga je osnovana 30. ožujka 1999. i od tada okuplja ambiciozne i svestrane studente koji svojim radom žele unaprijediti znanstveno istraživačku djelatnost studenata.

Članovi BIUS-a djeluju unutar sekcija koje održavaju sastanke, organiziraju edukacijske terene i posjete različitim institucijama. Svaka sekcija ima i mentora, stručnu osobu za područje interesa sekcije.

Svake godine BIUS organizira Biološki kamp na području Republike Hrvatske prilikom kojeg studenti stječu neprocjenjivo iskustvo u terenskom istraživanju i doprinose poznavanju bioraznolikosti Hrvatske, očuvanju i zaštiti prirode te promicanju biologije kao znanosti. BIUS surađuje i sa drugim studentskim udrugama u Hrvatskoj, ali i u Europi. Organizira studentske simpozije, izdaje studentski časopis In vivo te sudjeluje na raznim popularno znanstvenim manifestacijama (Noć biologije, Znanstveni piknik, Smotra sveučilišta).

Vodstvo i zakonski akti

Partnerske udruge

Povijest Udruge

Kontakt