In Vivo

In Vivo je studentski časopis Udruge studenata biologije – BIUS. U pisanju članaka i uređivanju svakog izdanja sudjeluju studenti kao i profesori i asistenti predavači s Biološkog Odsjeka PMF-a.

Glavna zamisao časopisa je pisanje zanimljivih i poučnih članaka kroz koje studenti mogu naučiti nešto novo o temama vezanim uz biologiju i znanost općenito. Osim toga, svaki broj sadrži i novosti vezane uz događanja u BIUS-u, intervjue s asistentima i profesorima, reportaže s manifestacija i događaja kao što su Dan i noć na PMF-u te raznih simpozija, razmjena, terena i stručnih praksi.

Pozivamo sve pisce, fotografe i one koji to žele postati da nam se pridruže u stvaranju sljedećeg broja!

Glavni urednici: Marta Kaloper, Mia Schwerer, Iva Crnjac
Urednici: David Dianežević, Iva Kuštović
Lektor: Jakob Šimić

E-mail: invivo@bius.hr

BIOcast

Poslušajte In Vivo biološki podcast.

In Vivo izdanja

Novi, 25. broj, je dostupan u online verziji! Kao mali uvod u novi broj, upoznajte se s tragovima sisavaca u Hrvatskoj! Kako prepoznati koja Vam životinja povremeno navrati u dvorište ili tko se to kreće, osim Vas, po planinarskim stazama? Mia Jakopović napisala je članak upravo o tome, a možete ga pročitati na linku: Kratki vodič za tragove sisavaca Hrvatske – tragovi jastučića. A ukoliko Vam je vodič potreban za teren, na linku (Kratki vodič za tragove sisavaca Hrvatske – tragovi jastučića (A3 verzija)) se nalazi i verzija u A3 formatu za izraditi preklop.

Pročitajte svaki broj In Vivo časopisa od početka do danas klikom na naslovnicu broja.