O nama

BIUS okuplja studente biologije koji stvaraju temelje za nastajanje budućih stručnjaka u svim disciplinama koje biologija obuhvaća. Udruga je osnovana 30. ožujka 1999. i od tada okuplja ambiciozne i svestrane studente koji svojim radom žele unaprijediti znanstveno istraživačku djelatnost studenata.

Članovi BIUS-a djeluju unutar sekcija koje održavaju sastanke, organiziraju edukacijske terene i posjete različitim institucijama. Svaka sekcija ima i mentora, stručnu osobu za područje interesa sekcije.

Svake godine BIUS organizira Biološki kamp na području Republike Hrvatske prilikom kojeg studenti stječu neprocjenjivo iskustvo u terenskom istraživanju i doprinose poznavanju bioraznolikosti Hrvatske, očuvanju i zaštiti prirode te promicanju biologije kao znanosti. BIUS surađuje i s drugim studentskim udrugama u Hrvatskoj, ali i u Europi. Organizira studentske simpozije, izdaje studentski časopis In vivo te sudjeluje na raznim popularno znanstvenim manifestacijama (Noć biologije, Znanstveni piknik, Smotra sveučilišta).

Za više informacija pročitajte našu informativnu knjižicu klikom na sliku naslovnice.

Vodstvo i zakonski akti

Partnerske udruge

Povijest Udruge

Kontakt