Fascinantni mozak

„Fascinantni mozak“ je projekt za popularizaciju neuroznanosti i neurobiologije među osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji se održavao tijekom Tjedna mozga 2023 (Brain Awareness Week – BAW 2023) od 13. do 17. ožujka 2023.

U suradnji BIUS-a, Sekcije za neuroznanost Medicinskog fakulteta te u glavnoj koordinaciji Hrvaskog društva za neuroznanost je oblikovan program za edukaciju i buđenje interesa mladih i učenike srednjih i osnovnih škola.

Program je podržan financijski od strane Studentskog centra u Zagrebu, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Znanstvenog centra za izvrsnost za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost.

Svojim provođenjem online i uživo oblicima je okupio veliku publiku:

1. Radionicama crtanja po glinenim mozgovima za najmlađe

2. Posjetom laboratorija sa ljudskim uzorcima mozgova

3. Radionicama “Psihodrama” i “Histološke metode u neuroznanosti” za studente

4. Mini-simpozijem “Neurobiologija,, ontogneza i evolucija svijesti i samosvijesti u čovjeka” za studente i znanstvenike

5. Tribinom “Mozak i igra”

6. Brojnim zanimljivim interaktivnim predavanjima i radionicama za osnovnoškolce i srednjoškolce.

7. Online predavanjima koja pokrivaju zanimljive i kontroverzne teme obrađene na znanstveni i na dokazima utemeljen način a koje su pratili učenici u nastavi biologije u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske

8. Kvizom o mitovima i zanimljivostima o mozgu i živčanom sustavu

Projekt je okupio brojne studente sa interesom za neuroznanost te njezinu promociju te smo ponosni sudjelovanjem u ovom prekrasnom pokretu koji se odvija diljem svijeta.

 

 

 

 

Organizatori projekta:

            

 

 

Projekt je financiran od: