U lovu na narcise – Dan narcisa

“U lovu na narcise – Dan narcisa” je javnozdravstveno-edukativni događaj kojim se promiče važnost preventivnih pregleda sa svrhom sprječavanja raka dojke. Dan narcisa obilježava se prve subote u proljeću te će se tako ove godine održati 25. ožujka.

Cilj projekta je upoznati buduće mlade stručnjake s važnim informacijama koje će im pomoći u njihovom budućem radu i obrazovanju.

Radi se o edukativnom projektu natjecateljskog karaktera koji je osmišljen tako da sudionici podijeljeni u timove rješavaju zagonetke čija ih rješenja vode do nove lokacije, a na svakoj lokaciji nalazi se neki od kipova znamenitih žena u centru grada Zagreba. Rješavanjem zagonetki sudionici se upoznavaju s dotad manje poznatim činjenicama o raku dojke i preventivnim pregledima.

Ovim projektom sudionicima – studentima medicine i biologije – želi se pružiti prilika da usmjere pažnju na važnost učenja o ovoj tematici, za koju smatramo da je od izrazite javnozdravstvene važnosti. Projekt je uz velik uspjeh i interes po prvi put održan 2022. godine te ovo druga godina njegovog održavanja.

Ove godine, 2023., u organizaciju sudjeluju Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, Udruga Hipokart i Sekcija za onkologiju kao dio Udruge studenata biologije BIUS.

Bilo je prijavljeno 7 timova s 2-5 sudionika u svakom timu.