Dan karijera u Biologiji “Meet the Biologists”

Meet the Biologists, Dan karijera u Biologiji, jednodnevni je događaj koji spaja studente biologije i ekologije s potencijalnim poslodavcima. Događaj omogućuje uvid u tržište rada, mogućnosti zapošljavanja i tipove posla u različitim sektorima na području biologije. Studenti koji prisustvuju događaju moći će slušati predstavljanja različitih tvrtki, obrta, laboratorija i institucija u kojima biolozi mogu pronaći zaposlenje. Također će imati mogućnost kratkog intervjua (career speed dating) s poslodavcima po njihovom izboru, dok će poslodavci imati priliku međusobno se umrežiti, predstaviti svoju instituciju te imati intervjue s ambicioznim studentima čije će životopise unaprijed moći pročitati. Događaj poput ovoga poboljšava komunikaciju poslodavaca i zaposlenika, omogućuje razvoj tržišta te stvara temelje za razne oblike poslovnih suradnji.

Projekt se provodi u organizaciji studenata Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, aktivnih članova Udruge studenata biologije – BIUS, koja bilježi 25 uspješnih godina postojanja za vrijeme provedbe ovog događaja, te unutar kojih su se njeni članovi iskazali provedbom velikih i kompleksnih istraživačkih i edukativnih projekata.

Provedba i organizacija projekta trajat će tijekom cijele godine 2024., s vrhuncem samog događaja 10. travnja u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu. Struktura događaja uključuje career speed dating te predstavljanje poslodavaca na štandovima (job fair). Predstavljanje na štandovima nudi opuštenu atmosferu i otvoreniju kompoziciju koji osiguravaju mogućnost prolaska većeg broja studenata različitih godina i smjerova studiranja. Ovaj događaj predstavlja važan prvi korak i temelj za provedbu dana karijera za studente biologije kroz naredne godine. Također, predstavlja i prvu ovakvu platformu gdje se poslodavci svih područja biologije mogu sastati, razmijeniti iskustva te pokretati partnerstva i suradnje na projektima na kojima se i sami studenti mogu zaposliti.

 

Kontakti:

 

Glavni organizatori projekta:

Popis tvrtki/poslodavaca možete pogledati ovdje!