Ptice

Ptice su široko rasprostranjene životinje koja su fascinirala čovjeka od samih početaka čovječanstva. Nalazimo ih svugdje: od napućenih gradova do netaknutih prašuma, od vrućih pustinja do ledene Antarktike, od malih jezeraca i lokvi do bespuća Pacifika. To ih čini atraktivnom i pristupačnom skupinom za proučavanjem.

U Republici Hrvatskoj zabilježeno je 400-injak različitih vrsta ptica. Možda zastrašujuća brojka, ali bez brige – uz druženje i prezentacije, na sastancima sekcije malo po malo učimo o tome kako ih raspoznati i gdje i kako žive! To znanje ne ostaje samo na teoretskoj razini; kroz terene promatranja ptica stečeno se znanje primjenjuje i u praksi. Članovi ornitološke sekcije također sudjeluju u mnogim drugim aktivnostima vezanima za ptice – uključujući prstenovanje ptica, edukaciju, monitoring i druge znanstvene metoda proučavanja ptica.

Ako ste zainteresirani, dođite nam na neki od sastanaka ili terena, sigurni smo da ćete naučiti nešto novo i zanimljivo o ovim pernatim stvorenjima!

 

Sekcijski e-mail: bius.ptice@gmail.com

Voditelji:

Nika Forko (forko.nika@gmail.com)
Maja Perinović (majaper332@gmail.com)