Primijenjena botanika

Sekcija za primijenjenu botaniku proučava biljke koje na neki način možemo koristiti. U raznovrsnim radionicama izrađujemo prirodne kreme, maske za lice i ostalu kozmetiku. Učimo i o laganim alternativama za zdraviju prehranu.

                                

Družimo se i na jednodnevnim terenima po okolici Zagreba gdje determiniramo samoniklo jestivo, ali i ljekovito bilje i učimo kako ga koristiti u prehrani i raznim preparatima. Osim toga, istražujemo zanimljive priče i legende o biljkama, podrijetlu njihovih imena, a i njih samih.

Ako želiš naučiti kako sve možemo koristiti biljke ili imaš i svoje ideje – javi nam se i pridruži!


Sekcijski e-mail: prim.bot.bius@gmail.com 

Voditeljica:

 

Predavanje u skopu drugog ciklusa gradskih laboratorija

Voditeljica sekcije Primijenjene botanike održala je predavanje na temu ‘Uzgoj jestivih i samoniklih biljaka u stanu i na balkonu’ u sklopu drugog ciklusa gradskih laboratorija, ovaj put s temom ‘Zeleni Zagreb’, u radionici ‘Glad i pristup hrani’. Gradski laboratoriji nastali su u sklopu UNIC-a (European University of Post-Industrial Cities), a zamišljeni su kao platforma za raspravu o ključnim izazovima i potenijalnim rješenjima povezanih s problemima s kojima se suočavaju moderni gradovi. Na susretu su se postavila bitna pitanja u vezi prehrane djece i srednjoškolaca, a ponudila su se i potencijalna rješenja.

                                         

 

 

Izvor slike 1: https://myvega.ca/blogs/content/diy-skincare-recipes
Izvor slike 2: https://www.brit.co/homemade-face-scrub