Sponzori

 

 

 

Tvrtka KEFO d.o.o. orijentirana je na prodaju laboratorijskih kemikalija, mikrobioloških podloga, laboratorijske opreme i potrošnog materijala te medicinskog potrošnog materijala. Uspješno djeluje na području Republike Hrvatske i zemalja regije, sve do Makedonije i Kosova. Za tako rašireno područje rada zasigurno su potrebne razrađene taktike. Tko želi znati više o poduzetništvu u struci, spremno će Vas dočekati
Antonija Harambašić, 1.6. na SiSB-u 5!

 

Svaki posao je lakši kada znate da netko vjeruje u Vas, a motivacija još veća kada morate opravdati nečije povjerenje! Takav je slučaj s našim sponzorima – jedan od njih je tvrtka Fidelta d.o.o. koja svojim klijentima nudi usluge istraživanja novih lijekova.
Fidelta zapošljava kemičare, biologe, biokemičare, farmaceute, biotehnologe, doktore, veterinare, …. (čitaj prihvaćaju diplome svih
područja zastupljenih na našem simpoziju).
Veliko hvala Fidelti na sponzorstvu, nadamo se ugodnoj suradnji
i u budućnosti!

 

Udruga BIOM, dobrovoljna nevladina organizacija, zalaže se za sve vrijednosti koje mi, biolozi, itekako podržavamo. Usmjerena je na podizanje svijesti javnosti o bioraznolikosti, ugroženosti vrsta i staništa, održivom razvoju i zaštiti okoliša te djeluje na području znanstvenog i stručnog istraživanja flore, faune i staništa.

 

 

VITA PROJEKT, tvrtka za savjetovanje u Hrvatskoj, fokusirana je na povećanje održivosti kroz stručne poslove krajobrazne arhitekture, zaštite okoliša i prirode. Na njihovim projektima surađuju stručnjaci s područja eko-inženjerstva, biologije, ekologije, geografije i krajobrazne arhitekture.
Osim što se brinu za očuvanje bioraznolikosti, provode predavanja i radionice s temama iz zaštite okoliša i prirode.

 

 

Aquarium Crikvenica, jedan od najposjećenijih akvarija u Hrvatskoj, u kojemu se za morsku faunu brine dobro uigrana skupina biologa, ihtiologa, akvarista i ribara. U Aquariumu možete svjedočiti bogatstvu i posebnosti našeg podmorja, kao i egzotičnim predstavnicima tropske morske faune.

 

 

 

Međimurska priroda je ustanova koja obavlja djelatnost zaštite, održavanja i promicanja zaštićenih područja na prostoru Međimurske županije. Njihove mnogobrojne projekte i aktivnosti možete lako pronaći na interaktivnoj internet stranici, među kojima ćemo mi spomenuti spašavanje vodozemaca na prometnicama tokom njihove proljetne migracije. Javna ustanova ovu akciju provodi u suradnji s mnogobrojnim volonterima već sedmu godinu zaredom, a godišnje spase i do 7 tisuća vodozemaca!

Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba osnovana je davne 1925. godine u 200 godina starom parku Maksimir smještenom u središtu grada.  Misija zooloških vrtova nije samo predstavljanje i  izlaganje biljnih i životinjskih vrsta, već i zaštita zaštićenih i ugroženih životinjskih vrsta uz promicanje ideje zaštite prirode, životinja i održivog razvoja svim slojevima društva. Tako se u zagrebačkom zoološkom vrtu provode programi zaštite na lokalnoj (Čovječja ribica, Dinarski voluhar, Riječna kornjača, Planinski žutokrug i dr.) i međunarodnoj razini (Program uzgoja ugroženih divljih životinja (EEP), Rodoslovna knjiga (ESB) i dr). Prikazivanjem životinja u nastambama što sličnijima prirodnom okolišu, provođenjem specijaliziranih programa i događanja Zoološki vrt educira posjetitelje o svijetu prirode i drugim temama povezanima sa zaštitom prirode i održivim razvojem.