Sponzori

 

 

 

Tvrtka KEFO d.o.o. orijentirana je na prodaju laboratorijskih kemikalija, mikrobioloških podloga, laboratorijske opreme i potrošnog materijala te medicinskog potrošnog materijala. Uspješno djeluje na području Republike Hrvatske i zemalja regije, sve do Makedonije i Kosova. Za tako rašireno područje rada zasigurno su potrebne razrađene taktike.

 

 

Svaki posao je lakši kada znate da netko vjeruje u Vas, a motivacija još veća kada morate opravdati nečije povjerenje! Takav je slučaj s našim sponzorima – jedan od njih je tvrtka Fidelta d.o.o. koja svojim klijentima nudi usluge istraživanja novih lijekova. Fidelta zapošljava kemičare, biologe, biokemičare, farmaceute, biotehnologe, doktore, veterinare, …. (čitaj prihvaćaju diplome svih područja zastupljenih na našem simpoziju). Veliko hvala Fidelti na sponzorstvu, nadamo se ugodnoj suradnji i u budućnosti!

 

 

Udruga BIOM, dobrovoljna nevladina organizacija, zalaže se za sve vrijednosti koje mi, biolozi, itekako podržavamo. Usmjerena je na podizanje svijesti javnosti o bioraznolikosti, ugroženosti vrsta i staništa, održivom razvoju i zaštiti okoliša te djeluje na području znanstvenog i stručnog istraživanja flore, faune i staništa.

 

 

VITA PROJEKT, tvrtka za savjetovanje u Hrvatskoj, fokusirana je na povećanje održivosti kroz stručne poslove krajobrazne arhitekture, zaštite okoliša i prirode. Na njihovim projektima surađuju stručnjaci s područja eko-inženjerstva, biologije, ekologije, geografije i krajobrazne arhitekture. Osim što se brinu za očuvanje bioraznolikosti, provode predavanja i radionice s temama iz zaštite okoliša i prirode.

 

 

Aquarium Crikvenica, jedan od najposjećenijih akvarija u Hrvatskoj, u kojemu se za morsku faunu brine dobro uigrana skupina biologa, ihtiologa, akvarista i ribara. U Aquariumu možete svjedočiti bogatstvu i posebnosti našeg podmorja, kao i egzotičnim predstavnicima tropske morske faune.

 

 

Međimurska priroda je ustanova koja obavlja djelatnost zaštite, održavanja i promicanja zaštićenih područja na prostoru Međimurske županije. Njihove mnogobrojne projekte i aktivnosti možete lako pronaći na interaktivnoj internet stranici, među kojima ćemo mi spomenuti spašavanje vodozemaca na prometnicama tokom njihove proljetne migracije. Javna ustanova ovu akciju provodi u suradnji s mnogobrojnim volonterima već sedmu godinu zaredom, a godišnje spase i do 7 tisuća vodozemaca!

 

 

Na ovogodišnjem vas simpoziju imamo priliku na trenutak vratiti u djetinjstvo s omiljenim Čokolino proizvodima. Podravku, proizvođača ove ukusne papice, bilježi duga tradicija od više od 70 godina tijekom kojih je prepoznata vrijednost njihovih proizvoda u više od pedeset zemalja na svih pet kontinenata. Podravka je poznata po ulaganju u znanost i obrazovanje, održivi razvoj, kulturu, umjetnost, sport i humanitarne projekte što je i ove godine potvrdila sponzorirajući ovogodišnji SiSB!

 

 

 

Jama Baredine, prava riznica stalaktita i stalagmita koja je zbog svoje posebnosti proglašena geomorfološkim spomenikom prirode, san je svakog speleologa, geologa i biologa. Osim što se može sudjelovati u poligonu za speleološko penjanje, može se upoznati s netaknutim podzemnim svijetom i njegovim bogatstvima poput čovječje ribice (Proteus anguinus), endemom šireg područja dinarskog krša. Prilikom posjete Jami, može se posjetiti izložba posvećena poljoprivredi kroz prikaz povijesnih traktora, predmeta i strojeva usko vezanih uz povijest toga kraja.

 

 

Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba osnovana je davne 1925. godine u 200 godina starom parku Maksimir smještenom u središtu grada. Misija zooloških vrtova nije samo predstavljanje i  izlaganje biljnih i životinjskih vrsta, već i zaštita zaštićenih i ugroženih životinjskih vrsta uz promicanje ideje zaštite prirode, životinja i održivog razvoja svim slojevima društva. Tako se u zagrebačkom zoološkom vrtu provode programi zaštite na lokalnoj (Čovječja ribica, Dinarski voluhar, Riječna kornjača, Planinski žutokrug i dr.) i međunarodnoj razini (Program uzgoja ugroženih divljih životinja (EEP), Rodoslovna knjiga (ESB) i dr). Prikazivanjem životinja u nastambama što sličnijima prirodnom okolišu, provođenjem specijaliziranih programa i događanja Zoološki vrt educira posjetitelje o svijetu prirode i drugim temama povezanima sa zaštitom prirode i održivim razvojem.

 

 

Jedna od nagrada koju ćete imati priliku osvojiti na nagradnoj igri u sklopu ovogodišnjeg simpozija su jednotjedne Nextbike članarine! Nextbike je zabavan ali i ekološki održiv oblik javnog gradskog prijevoza. Jednotjedna članarina će Vam omogućiti da tjedan dana koristite javne Nextbike bicikle koji se nalaze na određenim postajama, a članarinu možete iskoristiti u čak 200 gradova svijeta!

 

 

Tvrtka je osnovana prije 20 godina, a primarna djelatnost instituta je održivi razvoj, što pokazuju i projekti koji se bave zaštitom okoliša i prirode, upravljanjem prirodnim resursima, monitoringom okoliša, obnovljivim izvorima energije, te raznim studijama izvodljivosti. Oikon je u Hrvatskoj vodeća licencirana i akreditirana konzultantska tvrtka/istraživački institut na području primijenjene biologije, ali je poznata i po suradnji sa međunarodnim institucijama i agencijama kao što su NATO, WWF, MFI. Tvrtka zapošljava stručnjake iz širokog spektra zanimanja, te na mrežnim stranicama nude sudjelovanje u istraživanjima studentima koje zanima rad na terenu.

 

 

Studio Smijeha prvi je comedy club u Hrvatskoj, a ove godine slavi svoj osmi rođendan, dok kao brend i skupina izvrsnih stand up komičara postoji i puno duže. Studio Smijeha producira preko 550 nastupa godišnje, u klubu ili van kluba, od kojih je 90% rasprodano. Komičari Studija Smijeha svakim se nastupom pobrinu da publika iz prostora izađe nasmijana i napunjena pozitivnom energijom. Voditeljica Studija Smijeha, Marina Orsag, osvojila je i razne svjetske i regionalne nagrade poput Top 10 komičara svijeta by Jokenation 2015, Najbolji ženski adria stand up komičar 2013, Prvu nagradu publike na LENT festivalu 2014, Titulu Europskog heroja humora 2018.

 

 

Prava formula pomaže organizacijama u upravljanju onim najvrednijim što imaju – ljudskim potencijalom. Pomažu im u planiranju potrebnih ljudskih resursa, pomoć su pri procesima zapošljavanja, dizajniranja i provođenja sustava postavljanja i praćenja ostvarenja individualnih i timskih ciljeva te po potrebi dizajniraju unutar organizacija primjerene sustave školovanja i razvoja. Prava formula je prepoznala potencijal i u našem simpoziju i podržala ga kao jedan od sponzora!

 

 

Dobre vijesti za studente koji dolaze izvan Zagreba na SISB5! FlixBus nas je također podržao ove godine u organizaciji našeg simpozija s kuponima od 15% popusta. Ukoliko putujete na SISB5 slobodno nas kontaktirajte kako bi vam poslali kod s popustom.

 

Kako svi sudionici ne bi ostali žedni pobrinula se Jamnica. Također, a kako bi ostali lijepi, mladi i zdravi osigurali smo i zalihe Jana Vitamini vode. Za sve one koji još nisu probali Jana Vitamini je voda sa okusom voća, te dodatkom vitamina i minerala. Postoji nekoliko vrsta, a svaka ima posebnu namjenu. Bilo da ste umorni pa vam treba energije, osjećate se loše pa vam treba podići imunitet ili osjećate da vas sustižu godine, Jana Vitamini ima rješenje. Dakle sa simpozija ćete otići ne samo osvježenog uma nego i organizma.

 

Kako bi naš simpozij bio ne samo hranjiv, nego i fin, brine se Coca-Cola sa svojim proizvodima AdeZ. Bočice AdeZ-a kombinacija su badema, riže, soje i kokosa, vitamina i minerala, stevije i različitih vrsta voća u varijantama koje stvaraju bogat, gusti sok. Boca koja ga sadrži napravljena je od 30% biljnog materijala i može se u potpunosti reciklirati. Prirodno ne sadržava laktozu i zato je vegan – friendly 🌱. Asortiman uključuje tri kombinacije od 250 ml: jagoda i banana 🍓, badem s mangom i marakujom 🌴 i kokos sa šumskim voćem 🥥, a za 800 ml možete birati između soje, badema, riže i kokosa.

 

 

Hrvatsko ekološko društvo. Vjerojatno malo vas zna da je ovo društvo prošli mjesec proslavilo svoj 50. rođendan, točnije 9. travnja. Primarni ciljevi društva su promicanje, popularizacija i unapređivanje svih grana ekološke znanosti. Društvo kao članove okuplja sve građane koji se bave ekologijom kao znanosti te zaštitom prirode i društva pa tako i neki od naših sudionika mogu postati članovima društva. Ono što nas kao studente posebno veseli je da Društvo nastoji unaprijediti nastavu na svim razinama obrazovanja te povezuje različite struke i organizira stručna i profesionalna usavršavanja svojih članova. Isto tako, Društvo organizira brojne znanstvene skupove, stručna predavanja i tribine, stoga ako vas zanima više detalja o događanjima koje organiziraju, pogledajte njihovu stranicu. (http://www.ekolosko-drustvo.hr/)

 

S obzirom da je ovo Simpozij studenata BIOLOŠKIH USMJERENJA, ponosni smo što nas je ove godine odlučilo poduprijeti i Hrvatsko biološko društvo. Iako je službeno osnovano 1970. godine, ono je zapravo potomak Hrvatskog naraslovnog društva (kasnije Hrvatsko prirodoslovno društvo) koje je davne 1885. godine osnovao zoolog Spiridion Brusina. Glavni ciljevi Društva su slični Hrvatskom ekološkom društvu koje smo vam već predstavili, uz neke dodatne ciljeve kao što su promidžba biologije, zastupanje položaja biologa u društvu te podržavanje znanstvenog i stručnog rada u području biologije. 

 

ZKM je suvremeno i ugledno kazalište koje je osim u Hrvatskoj, važnu poziciju zauzelo i u europskom kazališnom prostoru. Velika važnost ovog kazališta leži u obrazovanju kojim stvara buduće profesionalce i kazališno osviještenu publiku! 

 

 

Kako bi svu energiju sačuvali za simpozij pobrinuo se Eko Taxi koji svim sudionicima nudi 10% popusta, a sretnim dobitnicima i 10 poklon bonova u vrijednosti 50kn. Još kad se sjetite da uz bezbrižnu vožnju i čuvate okoliš jer se vozite ekološki osviještenim vozilima, preostaje vam samo ugodno se smjestiti i uživati. Dostupna je i besplatna aplikacija za mobitele gdje možete naći dodatne pogodnosti.

 

 

Osim kave i ostalih uobičajenih napitaka, ove godine ćete moći uživati i u prirodnim organskim sokovima zahvaljujući našem novom sponzoru, tvrtci Tropical Aloe Vera Juice Croatia. Bilo zbog žeđi ili puke znatiželje moći ćete isprobati razne okuse sokova, koji se sastoje od prirodnih sastojaka sa dodatkom Aloe Vere. Za one kojima doza vitamina i minerala nije dovoljna da ih razbudi i drži koncentriranima, tu su i proizvodi sa zelenim čajem koji sadrži dovoljnu dozu kofeina. Od toliko dobrih i zdravih sastojaka, koji još k tome imaju i odličan okus, neće vam preostati ništa drugo nego uživati u simpoziju.