Brain-Gut-Axis

Brain-Gut-Axis (8. i 9. listopada) prva je interdisciplinarna studentska konferencija o poveznici mozga i crijeva u Hrvatskoj. Omogućujemo našim studentima preddiplomskih, diplomskih, doktorskih i poslijedoktorskih studija iz cijele Europe koji su zainteresirani za temu mikrobiote i povezanosti crijeva patologijama živčanog sustava kako bis slušali najnovije koncepte stručnjaka na tom području.

Cilj nam je potaknuti studente na povezivanje, stjecanje znanja i njegovanje principa koji bi u njima inspirirali istraživački i kliničarski duh, te kako bi ih dodatno zainteresirali za ovo inovativno područje studija kroz predavanja o revolucionarnim otkrićima i radionicama.

Neki od poznatijih predavača koji već sudjeluju su prof. Pierre Marrie Lledo s Instituta Pasteur Paris, dr. Kristina Endres sa Sveučilišta Johannes Gutenberg, Mainz, te prof. Sahar El Aidy sa Sveučilišta Groningen, prof. dr. sc. Anne-Katrin Pröbstel sa Sveučilišta u Baselu, a u procesu smo okupljanja i drugih poznatih stručnjaka s uzbudljivim rezultatima koje će podijeliti s našim entuzijastičnim studentima.

Ovu konferenciju inicirala je Sekcija neurobiologije Udruge studenata biologije-BIUS, a ostvarila je suradnju sa Studentskom sekcijom neuroznanosti Medicinskog fakulteta , Sekcijom za Gastroenterologiju i Hepatologiju Medicinskog fakulteta, Udrugom mladih za personaliziranu medicinu “PROMISE” i Studentskom udrugom studenata biotehnologije “USBRI”. Kao predavači sudjelovat će brojni poznati znanstvenici iz Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, Instituta za medicinska istraživanja, PMF-a i Instituta Ruđer Bošković te liječnici iz KBC-a i Medicinskih fakulteta koji će našim sudionicima pružiti dragocjena znanja.

Naš krajnji cilj je omogućiti studentima da se povežu, kao i pružiti im okvir za razumijevanje složenosti živčanih i gastrointestinalnih interakcija. Tako ćemo podići svijest o važnosti pravilne percepcije cjelokupnog organizma i mikrobiote u kontekstu unaprjeđenja istraživačkog pristupa neurološkim i psihijatrijskim bolestima te u konačnici potencijalnim liječenjima.

Za više informacija nas zapratite na društvenim mrežama @braingutzagreb i posjetite našu web stranicu www.braingutconference.com

Financirano od: